Products

Sedum

Sedum

Genieten van de voordelen van een groendak? Bekijk ons assortiment Sedum op deze pagina. Met onze persoonlijke bezorging heb je onze producten snel in huis.

Lees meer

Filters

Sedum

Hulp nodig? Eduard helpt je graag

0344 798 118

20+ jaar ervaring in de branche

1500m2 inspirerende showtuin

Persoonlijk advies

Klanten beoordelen ons met 8,2

Sedum kopen? Gervé

Helemaal trendy: groene dakbedekking oftwel Sedum. Je ziet het steeds meer, de sedumdaken. Een groendak brengt veel voordelen met zich mee. Niet alleen voor jouw woning, maar ook voor de omgeving. Wil jij meer weten over Sedum dakbedekking? Lees dan verder of neem contact met ons op.

 

Wat is sedum

Sedum is een geslacht uit de vetplantenfamilie. Het wordt ook wel vetkruid genoemd. Deze plantsoort slaat water op in de bladeren. Hierdoor kan deze plantsoort erg goed tegen droogte. Ook stelt hij weinig eisen aan zijn standplaats en doet Sedum het in vrijwel elke weersomstandigheid goed. Sedum brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo absorbeert het water, zorgt het voor een schonere lucht, dempt het omgevingsgeluid, zorgt het voor meer biodiversiteit en het is onderhoudsarm. Daarnaast stellen veel gemeenten subsidie beschikbaar. Contacteer jouw gemeente voor meer informatie.

 

Hoe kan je Sedum toepassen in je tuin?

Sedum dient zich er goed voor om aangelegd te worden op een dak. Zo realiseer je een sedumdak oftewel groendak. Sedum dakbedekking is niet alleen mooi, maar ook erg milieuvriendelijk en kostenbesparend. De onderhoudskosten liggen ook veel lager. Droge periodes verdraagt Sedum goed. Ook heeft het weinig water en voedingsstoffen nodig. Sedum mag niet op elk dag aangelegd worden in verband met de draagkracht en helling van het dak. Voor meer informatie, neem contact op.

 

Sedum is ook goed te gebruiken als bodembedekker! Het groeit makkelijk en heeft weinig onderhoud nodig. Ideaal voor mensen zonder groene vingers. Sedum blijft het gehele jaar door groen en bloeit mooi.

 

Kom langs in onze showroom

Wil je meer weten over Sedum dakbedekking? Kom dan langs in onze showroom in Buren. Hier bespreken we graag samen met jou de mogelijkheden. Het is ook mogelijk om vrijblijvend langs te komen. In onze showroom van drie verdiepingen zijn ruim achthonderd producten uit ons assortiment te zien. Kom langs en ervaar het zelf.

 

Bestel online

Is een groendak helemaal wat bij jouw woning past? Bestel de benodigdheden eenvoudig op onze webshop. Met onze persoonlijke bezorging heb je het snel in huis. Voor vragen of extra informatie mag je contact met ons opnemen. Wij zijn bereikpaar via 0344 – 798 118 of per mail via [email protected]. Wij staan je graag te woord.