Products

Douglas Planken

Douglas planken zijn niet alleen een lust voor het oog, maar bieden ook een duurzaamheid en sterkte die ongeëvenaard is. Bekijk ons aanbod en ontdek Douglas planken die jouw buitenproject tot leven brengen!

Lees meer

Filters

Douglas Planken

Filters

  • Houtsoort
  • Hout product type
  • Hout behandeling
  • Prijs

Hulp nodig? Eduard helpt je graag

0344 798 118

20+ jaar ervaring in de branche

1500m2 inspirerende showtuin

Persoonlijk advies

Klanten beoordelen ons met 8,2

Wat zijn Douglas planken precies?

Douglas planken zijn afkomstig van de Douglas spar, een boomsoort die zijn oorsprong vindt in Noord-Amerika maar nu ook volop in Europa te vinden is. Wat direct opvalt aan dit hout, is de warme roodbruine kleur, die met de tijd kan vergrijzen wanneer het aan de elementen wordt blootgesteld. Maar niet alleen de kleur maakt Douglas hout speciaal. Het is ook bijzonder sterk en duurzaam, waardoor het zeer geschikt is voor buitengebruik, zoals voor terrassen, schuttingen of tuinmeubilair. De mooie nerfstructuur, de duurzaamheid en de natuurlijke weerstand tegen insecten en rot maken van Douglas planken een populaire keuze voor veel tuinliefhebbers en klussers!

 

 

Welke soorten Douglas planken zijn er?

Grofweg kunnen we Douglas planken onderverdelen in twee hoofdcategorieën: Fijnbezaagd hout en geschaafd hout:

 

Fijnbezaagd Douglas hout: Fijnbezaagde Douglas planken zijn ruwer en hebben een meer natuurlijke uitstraling. Dit komt doordat ze rechtstreeks van de boomstam worden gezaagd zonder verdere afwerking. Dit type plank is ideaal voor projecten waarbij een robuuste en landelijke look gewenst is, zoals rustieke schuttingen of tuinmeubilair. Het is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals onder andere een klassieke zwarte & een warme houttint.

 

Geschaafd Douglas hout: Geschaafde Douglas planken worden, na het zagen, verder bewerkt voor een gladdere en meer verfijnde afwerking. Dit schaven zorgt ervoor dat oneffenheden worden verwijderd en de plank een strakkere uitstraling krijgt. Hierdoor zijn geschaafde Douglas planken perfect voor projecten waarbij een nettere, moderne look wordt nagestreefd, zoals strakke pergola's of design tuinmeubilair.

 

 

Hoe moet je Douglas planken verzorgen en onderhouden?

Gelukkig is Douglas hout van nature al een behoorlijk duurzame en weerbestendige houtsoort. Maar zelfs de sterkste houtsoorten verdienen wat extra aandacht om hun schoonheid te behouden. Na verloop van tijd kunnen Douglas planken gaan vergrijzen wanneer het aan zon, wind en regen wordt blootgesteld. Voor velen draagt dit vergrijzen juist bij aan de charme van het hout. Wil je deze natuurlijke vergrijzing vertragen? Behandel je Douglas planken dan met een UV-beschermende olie of beits. Dit behoudt niet alleen de kleur, maar biedt ook extra bescherming tegen weersinvloeden.

 

Daarnaast is het raadzaam om je Douglas houtconstructies, zoals terrassen of pergola's, jaarlijks te reinigen. Gebruik hiervoor een zachte borstel en wat water om vuil, mos en algen te verwijderen. Zorg ervoor dat het hout niet voortdurend in contact is met vochtige grond of waterplassen om rotting te voorkomen.

 

 

Douglas planken kopen bij Gervé!

Als je op zoek bent naar een duurzame, sterke en esthetisch aantrekkelijke houtsoort voor jouw tuinproject, dan zijn Douglas planken de ideale keuze. Ze zijn niet alleen praktisch, maar ook een lust voor het oog. Bij Gervé begrijpen we de waarde van kwalitatieve tuinmaterialen en streven we ernaar om onze klanten alleen het beste te bieden. Met ons ruime assortiment, deskundig advies en klantgerichte service ben je bij Gervé altijd aan het juiste adres. Wacht niet langer en ontdek vandaag nog de charme van Douglas planken bij Gervé. Vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Neem contact met ons op en we helpen je graag een stapje dichter naar jouw droomtuin!