Products

Ontdek ons ruime aanbod split

Ontdek ons ruime aanbod split

Op zoek naar split? Bij Gervé vind je split in veel verschillende soorten en maten. Van het bekende basaltsplit tot Yellow sun split, voor elke stijl en wens is er de perfecte soort split te vinden. Verwerk het in een mooi perkje of als oprit. Het leveren

Lees meer

Filters

Ontdek ons ruime aanbod split

Filters

  • Afmeting Grind / Split
  • Kleur
  • Prijs

Hulp nodig? Eduard helpt je graag

0344 798 118

20+ jaar ervaring in de branche

1500m2 inspirerende showtuin

Persoonlijk advies

Klanten beoordelen ons met 8,2

Wat zijn de voordelen van split?

Split heeft verschillende voordelen ten opzichte van grind. Ten eerste is split goedkoper dan grind. Dit komt doordat split een lichter materiaal is en daarom goedkoper te transporteren is. Daarnaast is split beter voor de afwatering dan grind. De hoekige vorm van de stenen zorgt ervoor dat het water beter weg kan stromen dan bij grind. Dit maakt split ook geschikt als ondergrond voor bestrating en als drainage rondom gebouwen. Een ander voordeel van split is dat het beter op zijn plek blijft liggen dan grind. Doordat de hoekige stenen goed samendrukken, verschuift het niet snel. Dit maakt split ook geschikt voor hellende oppervlakken.

 

Hoeveel kilo split heb je nodig?

Hoeveel kilo split je nodig hebt, hangt af van de oppervlakte die je wilt bedekken en de gewenste dikte van de laag split. Een laag split van 5 centimeter heeft ongeveer 75 kilo per vierkante meter nodig. Voor een laag van 10 centimeter heb je ongeveer 150 kilo per vierkante meter nodig. Het is daarom belangrijk om van tevoren goed te berekenen hoeveel split je nodig hebt.

 

De toepasbaarheid van split

Split is een veelzijdig materiaal dat op verschillende manieren gebruikt kan worden in de tuin. Zo kan het gebruikt worden als decoratie rondom planten en bloemen, als ondergrond voor een tuinpad of als drainage rondom gebouwen. Een andere toepassing van split is als oprit of parkeerplaats. Door de hoekige vorm van de stenen blijft het goed op zijn plek liggen en is het stevig genoeg om op te rijden. Bij Gervé zijn verschillende soorten split te koop, variërend in korrelgrootte en kleur. Hierdoor is er voor elke toepassing wel een geschikte splitsoort te vinden. Een andere toepassing van split is als bodembedekking in een moestuin. Het zorgt voor een goede drainage en voorkomt dat onkruid gaat groeien.

 

Welke soorten split zijn er verkrijgbaar bij Gervé?

Bij Gervé zijn verschillende soorten split verkrijgbaar, variërend in kleur en korrelgrootte. Zo is er bijvoorbeeld Basalt split, een donkere steensoort die vooral geschikt is als decoratie rondom planten en bloemen. Bekijk bijvoorbeeld deze optie. Ook is er Ardenner split, een lichtgrijze steensoort die goed past bij een moderne tuininrichting. Een voorbeeld hiervan is de Limestone Ardennersplit. Een andere optie is Grauwacke split, een geelbruine steensoort die goed te combineren is met groene planten. De Quarzitische Grauwacke (Gewassen) is hier een voorbeeld van.

 

Hoe kan ik split het beste aanbrengen?

Het aanbrengen van split is relatief eenvoudig, maar het is wel belangrijk om goed voorbereid te zijn. Allereerst is het belangrijk om de ondergrond goed te egaliseren en te zorgen voor voldoende drainage. Daarna plaats je grindplaten met worteldoek voor extra stevigheid. Vervolgens kan de split gelijkmatig over de oppervlakte verdeeld worden. Het is aan te raden om een laag van minimaal 5 centimeter dik aan te brengen, zodat het goed op zijn plek blijft liggen. Tot slot is het belangrijk om regelmatig het split te controleren en waar nodig aan te vullen. Dit zorgt ervoor dat het mooi blijft liggen en zijn functie goed blijft vervullen.