Products

Overige categorieën

Sierbestrating

Sierbestrating

Grind & Zand

Grind & Zand

Afwatering

Afwatering

Schuttingen

Schuttingen

Tuinhout

Tuinhout

Tuinverlichting

Tuinverlichting

Overkappingen

Overkappingen

Gras

Gras

Gereedschappen

Gereedschappen

Onderhoud

Onderhoud

Tuinmaterialen bij jou in de buurt

Bestel eenvoudig online
Of laat je inspireren in onze showtuin (Buren, Gld)

Maak een afspraak

Klaar om aan een nieuw project te beginnen? Bestel je tuinhout bij Gervé! Zo hebben we bijvoorbeeld Douglashout in ons assortiment. Deze houtsoort wordt veel toegepast in de Nederlandse tuinen. 

Ben jij een echte doe-het-zelver? Bestel dan alle benodigdheden om je schutting of pergola zelf in elkaar te zetten. Wij selecteren ons tuinhout en constructiehout zorgvuldig. Zo leveren wij altijd de beste kwaliteit die bij jouw project past.

 

Wat is tuinhout?

Wat is tuinhout? Tuinhout is hout dat speciaal is ontworpen voor gebruik in de tuin. Het wordt gebruikt voor het maken van schuttingen, tuinhuisjes, vlonders, pergola's en meer.

 

Tuinhout is speciaal behandeld zodat het bestand is tegen de weersomstandigheden en langdurig buiten kan blijven staan. Het hout is vaak geïmpregneerd, wat betekent dat het is behandeld met chemicaliën om het rotbestendiger te maken.

 

Soorten tuinhout

Soorten tuinhout Er zijn verschillende soorten tuinhout beschikbaar. Hieronder woorden de meest voorkomende soorten tuinhout uitgelicht:

 

  • Douglas hout: Dit is een duurzame houtsoort met een warme uitstraling en heeft een levensduur van 10-15 jaar. Het is populair voor het maken van schuttingen, overkappingen, vlonders en tuinmeubels.
  • Red class hout: Dit is een nieuwe geïmpregneerde naaldhoutsoort. Het is een duurzame tuinhout soort. Het hout gaat lang mee, houdt lang zijn kleur en is erg vormvast.  
  • Grenen hout: Dit is een zachte houtsoort en daardoor minder duurzaam dan Douglas hout. Het is wel goedkoper en daarom populair voor bijvoorbeeld schuttingen. Het heeft een levensduur van ongeveer 5-10 jaar.
  • Vuren hout: Dit is ook een zachte houtsoort en heeft een vergelijkbare levensduur als grenen hout. Het is populair voor het maken van schuttingen en tuinmeubels.
  • Hardhout: Dit is een zeer duurzame houtsoort en heeft een levensduur van wel 25-40 jaar. Het is populair voor bijvoorbeeld vlonders, tuinmeubels en pergola's.
  • Plaatmateriaal: Dit is samengeperst hout en wordt vaak gebruikt voor bijvoorbeeld tuinhuisjes en schuttingen.
  • Gevelbekleding: Dit is hout dat wordt gebruikt om een huis te bekleden. Het is beschikbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen.
  • Zweeds rabat: Dit is hout dat wordt gebruikt voor het maken van schutting, schuren en gevelbekleding. Het heeft een speciale vorm en zorgt voor een strakke uitstraling.
  • Tuinafscheiding palen: Dit zijn houten palen die worden gebruikt voor het maken van een schutting. Ze zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en houtsoorten.

 

Waarom bestellen bij Gervé?

Bij Gervé ben je verzekerd van kwalitatief hoogwaardig tuinhout. Gervé heeft meer dan 60 jaar ervaring in de houtindustrie en biedt een breed assortiment aan houtsoorten en afmetingen.

 

Service staat hoog in het vaandel bij Gervé. Zo kun je rekenen op een snelle levering en deskundig advies. Daarnaast hecht Gervé veel waarde aan duurzaamheid en verantwoord gebruik van hout.

 

Tot slot biedt Gervé ook maatwerk aan. Heb je specifieke wensen voor een tuinproject? Dan denkt Gervé graag met je mee en biedt op maat gemaakte oplossingen.

 

 

Wacht niet langer

Tuinhout is speciaal behandeld hout dat geschikt is voor gebruik in de tuin. Er zijn verschillende soorten tuinhout beschikbaar, elk met hun eigen eigenschappen en toepassingen.

 

Bij Gervé kun je terecht voor een breed assortiment tuinhout, van Douglas hout tot gevelbekleding en tuinafscheiding palen. Bestellen bij Gervé betekent kiezen voor kwaliteit, service en duurzaamheid. Waar wacht jij op? Bestel jouw hout vandaag nog en wees verzekerd van een snelle levering!