Products

Douglas Liggers

Als je een tuinproject wilt starten en het perfecte hout zoekt, zijn Douglas liggers de ideale keuze. Deze duurzame houten balken met hun natuurlijke, warme uitstraling zijn een goede basis voor diverse tuinconstructies.

Lees meer

Filters

Douglas Liggers

Filters

  • Houtsoort
  • Hout product type
  • Hout behandeling
  • Prijs

Hulp nodig? Eduard helpt je graag

0344 798 118

20+ jaar ervaring in de branche

1500m2 inspirerende showtuin

Persoonlijk advies

Klanten beoordelen ons met 8,2

Wat zijn liggers precies?

Liggers zijn essentiële houten balken in verschillende soorten constructies, zowel binnen als buiten. Ze fungeren als horizontale draagelementen die belastingen, zoals gewicht, verdelen en overbrengen naar de staanders (zoals Douglas staanders) van een structuur. In het geval van een terrasoverkapping bijvoorbeeld, vormen liggers de ondersteunende structuur waarop het dak rust. Deze houten balken spelen dus een sleutelrol bij het creëren van een sterke, stabiele basis voor je constructie. Het kiezen van kwalitatieve liggers, zoals die van Douglas hout, is daarom cruciaal voor de duurzaamheid en veiligheid van je project.

 


Waarom kiezen voor liggers van Douglas hout?

Als je overweegt om liggers voor je bouwproject te kiezen, zijn hier de voornaamste redenen waarom Douglas hout een topkeuze is:

 

- Natuurlijke sterkte: Douglas hout is van nature robuust en duurzaam, waardoor liggers van dit materiaal bestand zijn tegen zware belastingen.

- Esthetische waarde: Met zijn warme kleurtinten, variërend van rozebruin tot roodbruin, geeft het je constructie een authentieke en sfeervolle uitstraling.

- Makkelijke bewerking: Dankzij de fijne nerf en minimale knoesten is Douglas hout gemakkelijk te bewerken, wat de installatie en eventuele aanpassingen vergemakkelijkt.

- Milieubewuste keuze: Veel Douglas hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, wat bijdraagt aan een verantwoorde en ecologische keuze voor je project.

 

 

Waar kun je Douglas liggers voor gebruiken?

Douglas liggers zijn veelzijdig en bieden tal van toepassingsmogelijkheden in de bouw en tuinwereld. Dankzij hun stevigheid en duurzaamheid zijn ze perfect voor structurele projecten. Zo zie je ze vaak terugkomen in pergola's, waar ze als horizontale balken dienen waar planten langs kunnen groeien. Ze zijn ook een ideale keuze voor het maken van overkappingen en carports, waarbij ze de dragende structuren vormen die het dak ondersteunen

 

 

Welke soorten Douglas liggers zijn er?

Er zijn verschillende soorten en formaten Douglas liggers. Afhankelijk van je project en de gewenste uitstraling, kun je kiezen tussen de volgende varianten:

 

- Geschaafde Douglas liggers: Deze liggers zijn machinaal glad gemaakt voor een strak en afgewerkt uiterlijk. Ze zijn ideaal voor projecten waarbij je een verfijnde en moderne touch wilt geven. Denk bijvoorbeeld aan een strakke pergola of een moderne veranda. Deze Douglas balken zijn te verkrijgen in verschillende formaten, zoals onder andere 6,5x15 cm en 6,5x21 cm. Ook de lengtes van de balken variëren.

 

- Fijnbezaagde Douglas liggers: Deze liggers hebben een iets ruwere textuur dan hun geschaafde tegenhangers. Ze geven een meer robuuste en natuurlijke uitstraling aan je project. De karakteristieke houtstructuur blijft duidelijk zichtbaar, wat ze perfect maakt voor landelijke of rustieke tuinconstructies. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, zoals onder andere de Douglas ligger 7x20 cm, Douglas ligger 10x20 cm en Douglas ligger 5x15 cm. Alle fijnbezaagde liggers zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes.

 

 

Koop jouw Douglas liggers bij Gervé

Dus ben je op zoek naar de perfecte houten balken die jouw buitenconstructie kunnen dragen? Dan is Gervé dé plek om te beginnen! Met ons uitgebreide assortiment en de passie voor alles wat met tuinen en bouw te maken heeft, garanderen we je topkwaliteit en service. Ons deskundige team staat klaar om je te adviseren en al je vragen te beantwoorden. En het mooiste? Door direct bij Gervé te kopen, ben je verzekerd van scherpe prijzen en snelle levering. Dus waar wacht je nog op? Geef jouw tuinproject vandaag nog een boost met de beste Douglas liggers van Gervé!