Products

Grind en Zand

Grind en Zand

Een mooi looppad aanleggen, dat doe je met het grind en zand van Gervé. Ook als je op zoek bent naar split, keien, boomschors en grind platen zit je bij Gervé. Bekijk ons complete assortiment!

Lees meer

Overige categorieën

Sierbestrating

Sierbestrating

Grind & Zand

Grind & Zand

Afwatering

Afwatering

Schuttingen

Schuttingen

Tuinhout

Tuinhout

Tuinverlichting

Tuinverlichting

Overkappingen

Overkappingen

Gras

Gras

Gereedschappen

Gereedschappen

Onderhoud

Onderhoud

Bestel eenvoudig online
Of laat je inspireren in onze showtuin (Buren, Gld)

Maak een afspraak

Op zoek naar split of grind om een looppad in jouw tuin aan te leggen? Of ga je voor breuksteen om ter decoratie in jouw tuin te verwerken? Bekijk ons ruime assortiment van zand en grind op deze pagina. Wij bieden verschillende soorten split, grind en breuksteen. Kies jouw favoriet en bestel deze eenvoudig op onze webshop!

 

Split

Vaak wordt er gedacht dat grind en split hetzelfde zijn. Toch zit er een verschil tussen beide. Split wordt namelijk gewonnen uit groeves. Om die reden heeft het hoekige vormen. Het voordeel van split is dat door de hoekige vormen het minder beweegt ten opzichte van elkaar. Hierdoor is split perfect voor het aanleggen van terras en looppad of als decoratie.

 

Grind

Grind is, ten opzichte van split, rond en glad van vorm. Dit wordt in rivieren gesleten door water en zand. Tegenwoordig wordt dit ook vaak machinaal gemaakt. Het voordeel van grind is dat door zijn gladde vormen minder vuil en aanslag aan deze steentjes hecht.

 

Grind en split bestaan uit losse stenen, hierdoor zal het regenwater ongehinderd zijn weg vinden naar de ondergrond. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat de levensnoodzakelijke grondwatervoorraden bij elke regenbui keer op keer worden aangevuld. Hierdoor sijpelt het water op een natuurlijke manier door in de ondergrond en is een afvoer naar het riool niet meer nodig.

 

Breuksteen & keien

Keien zijn mooi gemêleerd qua kleur. Door het water hebben ze een natuurlijke en rustige uitstraling. Ze dienen zich goed om gebruikt te worden ter decoratie in tuinen of voor het vullen van schanskorven. Keien geven een sierlijke uitstraling aan je tuin. 

 

Split, grind & breuksteen kopen? 

Heb jij het siergrind gevonden wat perfect staat in jouw tuin? Kies de gewenste hoeveelheid en plaats deze vervolgens eenvoudig in je winkelwagen. Voor meer informatie of voor vragen mag je contact met ons opnemen, wij helpen je graag! Wij zijn bereikbaar per telefoon via 0344 – 798 118 of mail via [email protected].

Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom in Buren. Hier kan je ons complete assortiment bewonderen. Daarnaast denken onze specialisten graag met je mee. Tot snel.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »