Products

Grenen Planken

Op zoek naar de ideale houtsoort voor je volgende klus? Grenen planken kunnen zomaar jouw perfecte match zijn! Wat maakt grenen nu zo speciaal en waarom zou je het overwegen voor jouw project?

Lees meer

Filters

Grenen Planken

Filters

  • Houtsoort
  • Hout product type
  • Hout behandeling
  • Prijs

Hulp nodig? Eduard helpt je graag

0344 798 118

20+ jaar ervaring in de branche

1500m2 inspirerende showtuin

Persoonlijk advies

Klanten beoordelen ons met 8,2

Wat is Grenen hout precies?

Eerst even een kleine introductie. Grenen hout is een zachte houtsoort afkomstig van de grove den. Deze bomen groeien in heel Europa, en het hout dat ze leveren is uitzonderlijk veelzijdig. Een kenmerk van grenen is de prachtige lichte kleur, die varieert van geelachtig wit tot een diepere, bijna oranje tint. En die mooie jaarringen en knoesten? Ze geven elk stuk grenen een unieke, rustieke uitstraling.

 

 

De kenmerken van Grenen planken

Grenen planken komen met een heleboel aantrekkelijke kenmerken die ze ideaal maken voor diverse projecten:

 

- Duurzaamheid: Grenen gaat, mits goed behandeld, jaren mee. Dit komt omdat het hars in het hout een beschermende rol speelt.

- Betaalbaarheid: Als je zoekt naar kwaliteit zonder de hoofdprijs te betalen, dan is grenen de weg te gaan.

- Bewerkbaarheid: Grenen planken zijn relatief zacht, waardoor ze eenvoudig te zagen, schroeven en bewerken zijn.

- Esthetiek: De warme en natuurlijke uitstraling van grenen geeft elke tuin een verfrissende touch.

 

 

Aandachtspunten bij Grenen planken

Zoals bij elk materiaal, zijn er ook bij grenen planken enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Doordat Grenen een zacht houtsoort is, is het gevoeliger voor krassen, deuken of beschadigingen. Dit is vooral belangrijk om te overwegen als je het op plekken wilt gebruiken waar het zwaar belast wordt. Daarnaast heeft onbehandeld grenen de neiging om na verloop van tijd te vergrijzen onder invloed van zonlicht en weersomstandigheden. Het is daarom aan te raden om grenen planken te behandelen met een UV-beschermende afwerking als je de originele kleur wilt behouden.

 

 

Toepassingen van Grenen planken

Grenen is als een Zwitsers zakmes voor tuinprojecten. Het is perfect voor pergola's, tuinmeubelen, schuttingen, verhoogde plantenbedden en zelfs tuinschuren. Of je nu op zoek bent naar een moderne uitstraling of een meer landelijke look, grenen past zich gemakkelijk aan jouw stijl aan. Grenen planken zijn beschikbaar in verschillende soorten en formaten, waaronder Grenen planken 2x20 cm en Grenen planken 1,6x14 cm. Wat je geplande project ook is, er is altijd een passend soort en formaat Grenen plank te vinden!

 

 

Wat is beter: Grenen planken of Douglas planken?

Het kiezen tussen grenen en Douglas planken hangt af van je wensen en het beoogde gebruik. Grenen is lichtgewicht, makkelijk te bewerken en vaak voordeliger. Het vergt wel wat meer onderhoud en kan sneller vergrijzen. Douglas, daarentegen, is duurzamer en heeft een aantrekkelijke roodbruine tint. Het is bestendiger tegen weersinvloeden en heeft een natuurlijke afweer tegen insecten. Hoewel het vaak iets prijziger is, vraagt het minder onderhoud. Weet je niet wat de beste keuze is voor jouw komende project? Neem dan contact op met onze experts, zij helpen je graag verder!

 

 

Grenen planken kopen bij Gervé

Dus, zijn grenen planken perfect voor jouw volgende project? Met ons uitgebreide assortiment en jarenlange ervaring in tuinproducten bieden we alleen het beste van het beste aan. Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional, voor kwalitatieve grenen planken en persoonlijk advies is Gervé jouw go-to online tuinwinkel. Bestel jouw Grenen planken en start snel je project met het allerbeste hout!