Products

Wat is de beste houtsoort voor een schutting?

Wat is de beste houtsoort voor een schutting?

Wil jij een schutting plaatsen en twijfel je over welke houtsoort je moet kiezen? In deze blog vertellen we je meer over de populairste houtsoorten voor schuttingen!

23 / 08 / 2023

Wil jij binnenkort een schutting plaatsen en twijfel je over welke houtsoort je moet kiezen? Het kiezen van de juiste houtsoort voor je schutting kan een behoorlijke uitdaging zijn. Elk type hout heeft zijn unieke kenmerken en voor- & nadelen. In deze blog nemen we je mee langs de vier meest geliefde houtsoorten voor schuttingen: Douglas, Grenen, Red Class, en Hardhout. Zo maken we jouw keuze een stuk eenvoudiger!

 

 

Douglas schutting: duurzaam & betaalbaar

Douglas hout komt van de Douglas spar en wordt gekenmerkt door zijn prachtige roodbruine kleur. Deze houtsoort is niet alleen gekend om zijn aantrekkelijk uiterlijk, maar ook om zijn duurzaamheid en sterkte. Met het juiste onderhoud en behandeling, kan een Douglas schutting tot 15 jaar meegaan. Het is niet voor niets een populaire keuze voor schuttingen en andere buitentoepassingen. We zetten de voordelen van een Douglas schutting voor je op een rijtje:

 

- Duurzaamheid: Douglas hout heeft een natuurlijke weerstand tegen rot, waardoor het langer meegaat in de buitenlucht.

- Esthetisch aantrekkelijk: De warme roodbruine kleur en fijne nerf geven je tuin een natuurlijke en luxueuze uitstraling.

- Betaalbaar: Vergeleken met sommige exotische houtsoorten is Douglas een voordelige keuze zonder in te boeten aan kwaliteit.

 

Er zijn echter ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van Douglas hout voor je schutting. Als het hout niet juist wordt behandeld of als het te snel droogt, kan het splijten of scheuren. Daarnaast kan, zonder de juiste afwerking zoals beits of olie, de kleur van Douglas hout vervagen tot een meer zilvergrijze tint. Het bewust zijn van deze potentiële nadelen helpt je om het meeste uit je schutting te halen en ervoor te zorgen dat het er jarenlang prachtig uit blijft zien.

 

 

Grenen schutting: veelzijdig & toegankelijk

Grenen hout is een veelzijdige en toegankelijke keuze als je een schutting wilt plaatsen. Deze houtsoort is bekend om zijn lichte kleur. Met goed onderhoud en de juiste behandeling kan een Grenen schutting ongeveer 10 jaar meegaan. Grenenhout is een van de meest gebruikte houtsoorten in Nederland, en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom:

 

- Betaalbaarheid: Grenen is een van de meest budgetvriendelijke houtsoorten op de markt. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor veel huiseigenaren, vooral als je de hele tuin wilt afzetten.

- Makkelijk te bewerken: Ben je van plan om zelf de schutting te plaatsen? Grenen is makkelijk te zagen en te schroeven, waardoor het een gebruiksvriendelijke keuze is, zelfs als je geen expert bent.

- Veelzijdigheid: Grenen kun je op veel verschillende manieren afwerken. Of je nu kiest voor een natuurlijke look of een kleur die bij de rest van je tuin past, met Grenen heb je volop keuze.

 

Hoewel Grenen vele voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen die in overweging genomen moeten worden. Vergeleken met andere houtsoorten zoals Douglas of hardhout, is Grenen minder duurzaam. Dit kan invloed hebben op hoelang je schutting er mooi uit blijft zien, en het betekent mogelijk dat je in de toekomst eerder vervangings- of reparatiewerkzaamheden moet uitvoeren. Daarnaast kan Grenen hout, zonder de juiste behandeling zoals het gebruik van beits of olie, snel verweren. Regelmatig onderhoud, zoals het periodiek aanbrengen van een beschermende laag, is essentieel om je Grenen schutting er goed uit te laten zien en de levensduur te verlengen.

 

 

Red Class schutting: milieuvriendelijk & uniek

Red Class schuttingen zijn een unieke en milieuvriendelijke keuze voor wie zijn tuin een bijzonder accent wil geven. Deze samengestelde houtsoort staat bekend om zijn duurzaamheid en unieke rode tint, wat je tuin een warme en aantrekkelijke uitstraling kan geven. Met goed onderhoud kan een Red Class schutting tot wel 20 jaar meegaan, waardoor het een duurzame keuze is die de investering op de lange termijn waard kan zijn. Red Class schuttingen hebben de volgende voordelen:

 

- Milieuvriendelijk: Red Class is vaak gemaakt van gerecyclede houtsoorten, wat bijdraagt aan een verminderde impact op het milieu en een verantwoorde keuze voor je tuin.

- Unieke kleur: De rode tint geeft je schutting een unieke uitstraling, waardoor je tuin een onderscheidend en aantrekkelijk karakter krijgt.

- Duurzaam: Het hout is behandeld voor een lange levensduur, waardoor je jarenlang kunt genieten van een schutting die er goed uitziet en zijn functie uitstekend vervult.

 

Maar er zijn ook nadelen om in overweging te nemen. Red Class kan prijziger zijn dan andere houtsoorten zoals Grenen of Douglas. Dit kan een belemmering vormen als je een beperkt budget hebt. Bovendien is Red Class beperkter verkrijgbaar, wat het vinden van de juiste hoeveelheid of stijl wat uitdagender kan maken. Als je op zoek bent naar iets echt speciaals en bereid bent te investeren in een hoogwaardige, duurzame en milieuvriendelijke optie, dan kan Red Class de perfecte houtsoort voor je schutting zijn.

 

 

Hardhout schutting: zeer duurzaam & weerbestendig

Hardhout, afkomstig van loofbomen, is een materiaal dat synoniem is met kracht, schoonheid en duurzaamheid. Met zijn mooie, rijke kleur en weersbestendige eigenschappen is het een ideale keuze voor schuttingen. Met het juiste onderhoud kan een hardhout schutting wel 25 jaar of langer meegaan. We nemen je graag mee in de voordelen van hardhouten schuttingen:

 

- Zeer duurzaam: Hardhout is niet alleen bestand tegen de meeste weersomstandigheden, maar het is ook ongevoelig voor veelvoorkomende houtziekten. Dit verlengt de levensduur en vermindert de behoefte aan frequente vervangingen.

- Weerbestendig: Dankzij de natuurlijke oliën in het hout is het uitzonderlijk bestand tegen rot en insecten. Dit maakt het een betrouwbare keuze in vochtige klimaten.

- Luxueuze uitstraling: Met zijn gladde textuur en rijke kleur, geeft hardhout een luxueuze en elegante uitstraling aan je tuin.

 

Hoewel hardhout veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen om te overwegen. Als een van de duurste houtsoorten, kan de initiële investering in een hardhouten schutting behoorlijk hoog zijn. Toch kan de uitzonderlijke duurzaamheid van het materiaal op de lange termijn kostenbesparend zijn. Bovendien is hardhout een dicht materiaal dat specifieke gereedschappen en vaardigheden vereist om te bewerken, wat extra kosten met zich mee kan brengen voor installatie en aanpassingen. Deze factoren kunnen het totaalplaatje beïnvloeden bij het kiezen van hardhout voor jouw schutting.

 

 

Koop jouw schutting bij Gervé!

Of je nu gaat voor de betaalbare Grenen, de unieke Red Class, de duurzame Douglas of de luxe hardhouten schutting: bij Gervé vind je alles wat je nodig hebt om je tuinproject tot een succes te maken. Heb je vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te adviseren en te helpen met het maken van de juiste keuze. Je tuin transformeren was nog nooit zo eenvoudig en aangenaam!

 

Misschien vind je dit ook interessant

28 / 09 / 2023

Kiezen voor betontegels of keramische tegels?

Bekijk

Kiezen voor betontegels of keramische tegels?

Betontegels of keramische tegels voor jouw nieuwe terras? Wij vertellen je alles over beide soorten, zodat jij de beste keuze kan maken voor jouw terras!

23 / 08 / 2023

Wat is de beste houtsoort voor een schutting?

Bekijk

Wat is de beste houtsoort voor een schutting?

Wil jij een schutting plaatsen en twijfel je over welke houtsoort je moet kiezen? In deze blog vertellen we je meer over de populairste houtsoorten voor schuttingen!

23 / 08 / 2023

Regelgeving rondom het plaatsen van een schutting

Bekijk

Regelgeving rondom het plaatsen van een schutting

Weten hoe je jouw nieuwe schutting volgens de regels moet plaatsen? Lees dan snel verder!

23 / 08 / 2023

Hoe plaats ik zelf een schutting?

Bekijk

Hoe plaats ik zelf een schutting?

In deze blogpost leiden we je door alle belangrijke stappen om zelf een schutting te plaatsen.

27 / 07 / 2023

Ontdek de veelzijdigheid van Stapelblokken!

Bekijk

Ontdek de veelzijdigheid van Stapelblokken!

Met stapelblokken van Gervé maak je van je tuin echt iets unieks.  

22 / 11 / 2023

Een heerlijke aluminium tuinkamer en een aangelegd terras!

Bekijk

Een heerlijke aluminium tuinkamer en een aangelegd terras!

Extra woongenot met een aluminium tuinkamer een een aangelegd terras. Alles uitgevoerd door GERVE!

22 / 11 / 2023

Een aluminium veranda voor extra woongenot!

Bekijk

Een aluminium veranda voor extra woongenot!

Langer en beschut buiten leven was de wens van deze klant. Wij realiseerden dit met o.a. deze prachtige aluminium veranda!

16 / 08 / 2023

Schitterende veranda, schuur en nieuwe tuin!

Bekijk

Schitterende veranda, schuur en nieuwe tuin!

Nog elke dag zijn wij super trots en blij met onze overkapping/schuur! Begin van het jaar geplaatst door Gervé!

14 / 08 / 2023

Prachtige tuin bij mijn nieuwbouw woning!

Bekijk

Prachtige tuin bij mijn nieuwbouw woning!

Enorm blij met mijn compacte, maar sfeervol aangelegde tuin bij mijn nieuwbouw woning!

13 / 08 / 2023

Een heerlijke luxe en comfortabele tuin!

Bekijk

Een heerlijke luxe en comfortabele tuin!

Elke dag weer een feest om te genieten van deze tuin! Met de op maat gemaakte, ruime en lichte tuinkamer zien we alle seizoenen in volle glorie!